De Stam is een speltak, bedoeld voor jongens en meisjes (of beter gezegd jongeheren en -dames) van 17 jaar en ouder. De Ebu-Stam is een gezellige, zelfstandige groep, waarbinnen iedereen gelijk is. De programma’s worden dan ook door iedereen gezamenlijk gemaakt, zodat de interesses van iedereen aan bod komen en er voldoende variatie in het programma zit.
De leden van de Ebu-Stam lopen tochten, sjorren dingen (bouwen met houten balken en touwen), koken maaltijden, kijken films, gaan bowlen, kletsen met elkaar, en doen nog vele andere leuke activiteiten, kortom ze hebben een gezellige tijd samen! De Ebu-Stam heeft verder een belangrijke taak: het assisteren bij activiteiten van andere speltakken of activiteiten waaraan de hele groep meedoet, om ervoor te zorgen dat de jongere leden een leuke tijd hebben.
De Ebu-Stam heeft een aantal keren per jaar een weekend, waarin ze één of twee nachten in of bij het Scoutinggebouw slapen, of soms ook op een heel andere locatie. In de zomer gaat de Ebu-Stam op zomerkamp. Dit organiseren ze helemaal zelf en dit kamp duurt meestal 7 à 8 dagen.

Start pagina Eburonen Naar het grote eburonen fotoalbum met fotos vanaf 1930 tot heden [Speltak] Bevers [Speltak] Esta's [Speltak] Scouts [Speltak] Explorers [Speltak] Stam [Speltak groep] Be Eburonen Forum Contact en adres informatie eburonen Website Scouting Maastricht en Mergelland Website Gemeente Maastricht