Scouts is een speltak voor jongens en meisjes in de leeftijd van 10 tot 14 jaar. Elke zaterdagochtend komen de Scouts van de Eburonen bij elkaar. De leiding en soms zijzelf hebben dan een programma bedacht dat ze dan gaan doen. En dat is steeds weer iets anders. Een potje volleybal of een ander balspel, EHBO leren, een tochtje lopen of fietsen, knutselen, een vuur aanmaken, met kaart en kompas leren omgaan, iets koken, een smokkel spel doen in het bos, een bouwwerk maken met hout en touw, hakken en zagen, levend stratego spelen, enz. enz.

Er worden een paar keer per jaar voor alle Scouts uit de regio Maastricht en Mergelland activiteiten georganiseerd, waar de Scouts van de Eburonen uiteraard ook aan meedoen. Gedurende het hele jaar is er wel eens een kamp. Dit bestaat uit een nachtje of weekendje blijven slapen, soms in ons eigen groepsgebouw, soms in een tent. In de zomervakantie gaan de Scouts altijd een week kamperen.

Start pagina Eburonen Naar het grote eburonen fotoalbum met fotos vanaf 1930 tot heden [Speltak] Bevers [Speltak] Esta's [Speltak] Scouts [Speltak] Explorers [Speltak] Stam [Speltak groep] Be Eburonen Forum Contact en adres informatie eburonen Website Scouting Maastricht en Mergelland Website Gemeente Maastricht