Explorers (Rowans) zijn zowel jongens als meisjes in de leeftijd van 14 tot 17 jaar. Bij de Rowans krijgen de leden wat meer zelfstandigheid. Ze hebben elk een eigen taakje en bedenken samen met de begeleiding hun eigen programma's die ze willen gaan doen. De Rowans hebben activiteiten met hout en touw en kaart en kompas.

Ook houden de Rowans zich bezig met bijvoorbeeld een potje tafeltennis, gezelschapsspellen spelen, flessenvoetbal, een nachtspel in het bos, een film bekijken, een maaltijd koken of tochten lopen. En soms doen de Rowans het wat rustiger aan en gaan ze lekker kletsen, muziek luisteren en een potje kaarten. Een paar keer per jaar wordt er voor alle Rowans uit de regio Maastricht en Mergelland activiteiten georganiseerd, waar de Rowans van onze groep ook aan meedoen. Soms blijven de Rowans een nachtje of weekendje in hun eigen blokhut of in een tentje slapen. In de zomervakantie gaan de Rowans een week kamperen, dit regelen ze dan zoveel mogelijk zelf; soms gaan ze naar het buitenland.

Start pagina Eburonen Naar het grote eburonen fotoalbum met fotos vanaf 1930 tot heden [Speltak] Bevers [Speltak] Esta's [Speltak] Scouts [Speltak] Explorers [Speltak] Stam [Speltak groep] Be Eburonen Forum Contact en adres informatie eburonen Website Scouting Maastricht en Mergelland Website Gemeente Maastricht