Esta's is een speltak voor jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. De Esta's hebben bij onze groep elke zaterdagochtend opkomst. Het is dan elke keer weer spannend wat de leiding voor programma heeft bedacht. Want de Esta's doen van alles. Ze gaan naar het bos, volgen een spoor, zingen liedjes, koken iets lekkers, spelen een balspel, lopen een tochtje, knippen, plakken en tekenen, maken muziek, ontcijferen geheimschriften, doen allerlei spelletjes enz.

Voor alle Esta's uit de regio Maastricht en Mergelland wordt er soms een activiteit georganiseerd, waar de Esta's van onze groep ook altijd aan meedoen. Een paar keer per jaar hebben de Esta's kamp. Dan blijven ze een nachtje of weekendje slapen op onze blokhut. Een keer per jaar slapen ze zelfs in tenten. In de eerste week van de zomervakantie gaan de Esta's altijd op zomerkamp.

Start pagina Eburonen Naar het grote eburonen fotoalbum met fotos vanaf 1930 tot heden [Speltak] Bevers [Speltak] Esta's [Speltak] Scouts [Speltak] Explorers [Speltak] Stam [Speltak groep] Be Eburonen Forum Contact en adres informatie eburonen Website Scouting Maastricht en Mergelland Website Gemeente Maastricht