Bevers zijn de jongste leden bij Scouting Nederland, het is een speltak voor zowel jongens en meisjes in de leeftijd van 4 tot 7 jaar. Elke zaterdagochtend hebben de Bevers opkomst van 10:00u tot 12:00u. De leiding bedenkt iedere keer iets anders wat ze samen met de Bevers gaan doen zoals knutselen, schilderen, tekenen, verhalen vertellen, verkleden, speurtochtjes, spelletjes, zingen, schminken, tenten bouwen, muziek maken, enz.

De Bevers spelen en beleven al hun avonturen in een fantasiehuis dat Hotsjietonia heet. Enkele bewoners daarvan zijn Lange Doener, Hippe Springveer, Pompedomp, Frederik Scheuremaar en heel veel dieren. Frederik Scheuremaar is een beetje ondeugend, al het papier dat hij te pakken krijgt scheurt hij kapot, Hippe Springveer houdt van sporten en dansen en zo heeft iedere bewoner zijn eigen activiteitengebied.

Een paar keer per jaar worden er voor alle Bevers uit de regio Maastricht activiteiten georganiseerd waar wij ook aan meedoen. Soms hebben we een themakamp en komen de Bevers een nachtje logeren.

Start pagina Eburonen Naar het grote eburonen fotoalbum met fotos vanaf 1930 tot heden [Speltak] Bevers [Speltak] Esta's [Speltak] Scouts [Speltak] Explorers [Speltak] Stam [Speltak groep] Be Eburonen Forum Contact en adres informatie eburonen Website Scouting Maastricht en Mergelland Website Gemeente Maastricht